KØRSEL PÅ FÆRØERNE

Nemt og fleksibelt

At leje en bil er en meget populær måde at komme rundt på. Det er nemt og giver dig mulighed for at bestemme din egen rute. De fleste af øerne er forbundet via broer og undersøiske tunneler, hvilket gør det nemt at komme rundt i landet med lejebil.

kørsel på færøerne

At udforske Færøernes smukke landskaber i bil er en populær måde at komme rundt på. Det er let, fleksibelt og du kan bestemme dit eget tempo – ligesom en ægte færing.

De fleste øer er forbundet af veje, broer og undervandstunneler, hvilket gør det nemt at komme rundt. Du kan for eksempel nyde den fantastiske udsigt over Múlafossur-vandfaldet i Gåsedal, udforske den betagende lagune i Saksun, vandre ud til Kallurin-fyret på Kalsø og nyde en dejlig middag i Torshavn på én og samme dag. (Dette afhænger selvfølgelig af, hvor mange billeder du planlægger at tage på hvert sted – hvilket normalt er ret mange!).

LÆS VENLIGST DETTE, INDEN DU KØRER BIL PÅ FÆRØERNE

Alle hovedveje er asfalterede, men nogle veje, især til de mindre landsbyer, er stadig grusveje. Husk at køre forsigtigt her, da løst grus kan gøre vejen mere usikker. Mange veje og tunneler kan være smalle, så her er det vigtigt, at du overholder hastighedsbegrænsningerne. Der er også andre veje, der kan være meget smalle. For at holde trafikken i gang, har disse veje nogle områder med lidt ekstra plads til at trække ud, hvis der kommer en modkørende – bemærk, at det IKKE er tilladt at parkere her!

Den generelle hastighedsgrænse er 50 km/t i byområder og 80 km/t på asfaltveje og grusveje i landdistrikter.

Vejkort er en god hjælp, så sørg for at du medbringer et på rejsen. Disse kan hentes på regionale informationscentre over hele landet.

Billister skal have forlygterne tændt på alle tidspunkter, både dag og nat.

Passagerer på bilens for- og bagsæder er forpligtet til at bruge sikkerhedsseler.

At tale i mobiltelefon og køre under indflydelse af alkohol er strengt forbudt.

TIP
Hvis en bil bag dig blinker to gange med lygterne, beder den høfligt om at komme forbi. De lokale er vant til at køre på smalle, snoede veje og foretrækker at køre hurtigere, så de vil sætte pris på, at du holder ind til siden.

Færdselslov

Se reglerne for kørsel på Færøerne ved at klikke på overskrifterne.

Kørekort

Et gyldigt kørekørt kræves. Minimums alder er 18 år.

Køreside

Du skal køre på højre side og overhale på venstre side. Biler har rattet på bilens venstre side.

Hastighedsgrænser

Hastighedsgrænsen på landet er 80 km/t, og i byer og landsbyer er den 50 km/t. I visse zoner inden for byer og landsbyer kan hastighedsgrænsen være lavere.

Kørsel uden for vejene

Det er aldrig tilladt at køre uden for vejene på Færøerne. Dette er for at bevare landskabet og for at sikre førernes sikkerhed. Bøder udstedes for kørsel uden for vejene.

Forlygter

Du er forpligtet til at have forlygterne tændt, når du kører. Denne regel gælder både om dagen og om natten. Mange bilmodeller vil automatisk tænde forlygterne, når du starter motoren. Du bør dog altid kontrollere, at lygterne er tændt, inden du kører.

Venligst accepter Indstillinger, Statistikker, marketing cookies for at se denne video.