• Barskt og betagende

  Vinterens højdepunkter på Færøerne

  kør selv ferie; 6 dage / 5 nætter

Vinterens højdepunkter på Færøerne

KØR SELV FERIE; 6 dage / 5 nætter, fra DKK 7.115,-

De sidste par år har Færøerne som destination nået flere “top 10” lister over steder man bør se. De fleste besøgende rejser til øerne om sommeren, men hvorfor ikke prøve noget andet og opleve den vilde nordiske natur om vinteren? Det foranderlige vejr kan, og vil, sætte sit præg på oplevelsen.

Omringede af øde hav til alle sider, oplyses øerne af poetisk lys. Solen står lavt over horisonten. Havets farve ændrer sig fra indigo, skiefer, tin til sølvfarvet på sekunder, og om aftenen kan man opleve nordlyset danse på himlen.

Dag 1: Ankomst til Vágar lufthavn. Lejebilen kan hentes hos 62N’s informationsskrank i lufthavnen, før man checker ind på Hotel Vágar som ligger 200 m fra lufthavnen.

Efter check in på hotellet, kan vi anbefale en køretur til billedskønne Gásadalur og Bø. På hjemvejen har i en fantastisk udsigt over fjorden og holmene hvor den mest kendte er borglignende Tindhólmur med sine 5 takker. I Gásadalur er gåturen til det kendte vandfald “Múlafossur”  et “must see” for alle besøgende.

Dag 2: Før i forlader øen Vágar, anbefaler vi en morgentur rundt søen “Sørvágsvatn” og til det berømte vandfald “Bøsdalafossur”.  Vandfaldet, og den skummende sø, vil sammen med den fantastiske udsigt over de fritstående klipper på vestsiden af øen, efterlade et uforglemmeligt indtryk.

Om eftermiddagen fortsætten turen til Streymoy, og tværs over “Atlanterhavsbroen” til øen Eysturoy, til bygden Eiði hvor i kan se de kendt stensøjler “Kæmpen og Kællingen”, og derfter videre til den maleriske bygd Gjógv. Her overnatter i på guesthouse Gjáargarður eller Hotel Runavík i to nætter.

Tag på en sen aftentur, og du er måske heldig at fange nordlyset. Gjógv’s beliggenhed ud mod havet på Eysturoy’s nordspids, og langt væk fra oplyste byer, gør den til et oplagt sted til at se nordlyset.

Dag 3: Brug dagen på at udforske de nordlige øer “Norðuroyggar”. Kør gennem den undersøisketunnel  som forbinder Eysturoy og Borðoy – bemærk den farverige lysinstallation på bunden af tunnelen. Installationen er lavet af den kendte færøske kunstner Tróndur Patursson.

På Borðoy kommer du først til Færøernes næststørste by Klaksvík. Gå en tur på hovegaden og rundt bugten. Her finder du et lille udvalg af hyggelige caféer og butikker, og Christians Kirken som er kendt for sit 57 m² store  frescomaleri af den sidste nadver.

Norðuroyggjar er en klynge af små øer og karakteriseres af de høje fjelde og farverige bygder som ligger spredt omkring på øerne. Kører du videre mod nordspidsen af Viðoy kommer du til Viðareiði som er smukt placeret i en dal med udsigt over naboøerne Fugloy og Svínoy mod øst og Borðoy, Kunoy og Kalsoy mod vest. På vej tilbage til Klaksvík kan vi anbefale et stop i Kunoy for en hyggelig gåtur i plantagen hvor i kan nyde den flotte udsigt over Kalsoy.

Dag 4: Så er det tid til at sige farvel til Gjógv, og sætte kursen mod hovedstaden Tórshavn. Her anbefaler vi en lille omvej til Tjørnuvík – en gåtur langs stranden hvor, hvis du er heldig, kan finde levninge fra vikingetiden. Vikingegrave er fundet i bygden og er bevis på at området har været beboet siden de første vikinge kom til øerne.

Kør derefter til Saksun, en idyllisk bygd med huse med græstag, omringet af stejle bjerge, og en lagoon-lignende sø med stranden som fører ud til Atlanterhavet.  Ved ebbe er det muligt at gå en tur langs stranden ud mod havet, og det er en god idé at medbringe en madpakke fra Gjáargarður som man kan nyde på turen.

Sent eftermiddag kan i checke in på Hotel Tórshavn i hovedstaden, for derefter at udforske hvad Færøsk storbyliv har at tilbyde. Spis på en af de mange restauranter i byen, gå til en konsert eller nyd en drink sammen med de lokale på en af caféerne nede ved havnen. Spørg i receptionen om hvad der sker i byen.

Dag 5: Brug dagen på at gå på opdagelse i hovedstaden. Byen byder på et bredt udvalg af museer hvoraf det kan anbefales at aflægge et besøg på Færøernes Kunstmuseum som har et stort udvalg af både moderne, og tidlig færøsk billedkunst, inklusiv nogle af Sámal Joensen-Mikines (1906-79) store værker. Gå en tur i parken omkring Kunstmuseet, hvor du kan se flere bronse skulpturer af den produktive færøske skulptør Hans Pauli Olsen. Ikke langt fra Kunstmuseet ligger Nordens Hus, en udsøgt arkitektonisk perle som også er et besøg værd. I centrum Tórshavn er der flere steder som kan anbefales at kigge forbi. Bl.a uldbutikkerne Sirri og Andrias í Vágsbotni, Østrøm som sælger færøsk kunsthåndværk, det grafiske værksted Steinprent, den verdenskendte designer duo Guðrun & Guðrun’s butik og musik butikken TUTL som løbende afholder mindre live konserter.

Dag 6: Din tur på Færøerne er nu ved at være over. Check ud fra hotellet, kør til lufthavnen, aflever lejebilen og hav en god tur hjem. Tak for denne gang!

 

Pris pr. person i delt dobbelt værelse fra

DKK 7.115,-

   
Tillæg for enkelt værelse DKK 1.550,-
Tillæg for at rejse alene DKK 3.150,-
   
Rabat for børn u/12 år kontakt venligst 62ºN  
   
! Gældende priser for 2019/2020  
   

Opgradering af bil:

 
Kategori B (Citroen C3 eller lign.)  DKK 35,- pr. dag
Kategori C (Nissan Note eller lign.) DKK 95,- pr. dag
Kategori D (Citroen C4 eller lign.) DKK 115,- pr. dag
Kategori O (Citroen Berlingo eller lign.) DKK 140,- pr. dag
Kategori Q (Nissan Qashqai eller lign.)  DKK 260,- pr. dag

 

Ønskes yderligere information om Vinterens højdepunkter på Færøerne eller en af vores andre pakkerejser? Kontakt venligst 62ºN på tel. +298 340060 eller email incoming@62n.fo  

FORESPØRG / BESTIL DIN REJSE TIL FÆRØERNE
Kalender
Fortsæt

BRUG FOR HJÆLP? Ring til os på +298 34 00 60 eller e-mail incoming@62n.fo

Pakken indeholder

 Fly:

 • fra København* t/r med Atlantic Airways. Alle afgifter inkl.

*det er også muligt at flyve fra Billund, Paris, Bergen, Reykjavík og Edinburgh. Kontakt 62°N for tidspunkter/priser

Hotel:

 • Hotel Vágar***
 • Gjáargarður** eller Hotel Runavík***
 • Hotel Streym*** eller 62°N Hotel***

Pension:

 • Morgenmad

Periode:

 • Oktober - april

Leje bil:

 • 6 dages billeje gr. A-bil (Nissan Micra eller lign.) inkl. frikilometer, forsikringerne CDW + TP*, lufthavnsafgift og moms

*Selvrisiko kr. 7.000,- pr. skade - hvilket kan blive reduceret til kr. 1.000,- ved at tegne en forsikring (SCDW) på kr. 120,- pr. dag.

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • transport mellem øerne (tunneler)
 • rejseforsikring
 • afbestillingsforsikring (3% af rejsens pris), som kan tegnes hos 62ºN

 

Alle oplyste pakkepriser er baseret på Atlantic Airways’ laveste offentligegjorte pris. De aktuelle bookingomkostninger kan være højere.

Se vores generelle bestemmelser her