• smyril line - norrøna

  Færøerne med skib og egen bil

  Kør selv ferie; 11 dage / 10 nætter

Færøerne med skib og egen bil

KØR SELV FERIE; 11 dage / 10 nætter, fra DKK 8.895,-

Smyril Line sejler med det dejlige skib M/S Norrøna fra Hirtshals to gange ugentligt i højsæson og 62°N har lavet følgende forslag til en pakke, som er med afrejse fra Hirtshals lørdag, og hjemrejse fra Tórshavn søndagen efter.

En bil giver en utrolig frihed til at komme rundt i landet. 80% af Færøerne er dækket af broer eller tunneller og infrastrukturen er veludbygget, hvorfor man let kan komme rundt i det meste af landet.

Med bil foregår ferien i dit eget tempo, hvilken kan være hensigtsmæssigt, da vejret kan være fuldstændigt forskelligt hvor man befinder sig på øerne og endda om hvilken side af en ø man er.

Færøerne er indbegrebet af natur, men der er så meget andet; her er verdens mindste og hyggeligste hovedstad Tórshavn, verdens ældste parlament "Tinganes", en af Europa's bedst bevarede historiske gamle bydele "á Reyni", den mere end 900 år gamle tømmerbygning "Roykstovan", ruinerne af St. Magnus katedralen og Òlav's kirken fra år 1111 alle i Kirkjubøur, Europa's næsthøjeste forbjerg "Enniberg" med sine 788 meter, verdens største koloni af lille stormsvale samt verdens største spejl i fyrtårnet på Nólsoy.

Hotellerne på Færøerne har alle en god standard og det samme er det kulinariske og kulturelle udbud.

Færøerne er en oplevelse for livet; øerne har en enestående natur, en rig historie og et rigt kulturliv. Det skiftende vejr med regn, dis, varme og solskin giver betagende naturoplevelser og fantastiske farver, samt mødet med de meget gæstfrie indbyggere; en væsentlig del af oplevelsen. Der er fugle og får, uberørt natur og isolerede bygder. Der er stilhed, der kun afbrydes af brusende vandfald og øredøvende brænding.

På denne kør-selvferie kan du opleve noget af det hele og vi foreslår følgende til et 8 dages ophold på Færøerne.

PROGRAM:

Dag 1
Ankomst til Færøerne (Tórshavn) sen søndagaften - kl. 22:30.
Første nat er på det dejlige 62N Hotel***, som ligger tæt ved havnen.

Dag 2
Formiddagen bruges til at udforske Tórshavn; en vandretur i den gamle bydel "á Reyni", Tinganes og til fortet Skansin - denne tur kan også foretages med lokal guide!

Efter middag køres til Kirkjubøur - Færøernes historiske kulturcenter. Se den ca. 900 år gamle Roykstovan (som regnes for at være verdens ældste beboede træhus), som stadig beboes af kongsbonden, den 17. i rækken. Ólav's kirken fra år 1111 og opkaldt efter Kong Olav den Hellige.

Kirken er den ældste på Færøerne og stadig i brug. Vi ser ruinerne af Skt. Magnus katedralen, som anses for en af de største kulturattraktioner på Færøerne. Om aftenen køres mod lufthavnen og der overnattes på Hotel Vágar***.

Dag 3

Vi forslår, at I udforsker Vagø, med en tur til Sørvági, Bøur og Gásadalur - hvorfra der er en fantastisk udsigt til Tindholmur og Mýkines.

Hvis vejret er til det kunne det være en idé at tage til Mykines - søpapegøje paradiset på Færøerne - blot 45 min. med båd fra Sørvágur.

Natten er på Hotel Vágar***.

Dag 4
Dagens tur går fra Vagø via Streymoy til Eysturoy, hvor den idyliske bygd Gjógv på den nordøstlige side af øen venter. Turen vil bringe dig ned i Færøernes første undersøiske tunnel, hvor man når man er dybest er 105 meter under havets overflade - herefter foreslår vi at man besøger Vestmanna og tager en tur under Færøernes mest populære turistattraktion Vestmannabjergene (ca. 2 timer), med de tårnhøje fugleklipper nord for Vestmanna.

Herefter går turen til Kvívík, hvor man kan stoppe ved vikingebosættelserne i bygden. Turen fortsættes over Streymoy via "Atlanterhavs-broen" til Eiði og derved videre til Gjógv - på denne del af turen er der flere steder med helt fantastisk udsigt og specielt over de unikke klippeformationer "kæmpen og kællingen" ud for nordspidsen af Eysturoy.

De næste to nætter nydes i det unikke Guesthouse Gjáargarður**.

Dag 5
Her foreslår vi en mindre tur til Tjørnavík, hvor vi anbefaler at få afkølet tæerne ved en vandretur på den dejlige sandstrand, og der ses spor fra vikingetiden. På vej retur til Gjógv er det et "must" at opleve bygden Saksun; kirken og gården Dúvugarður (museum). Når der køres fra Eiði til Gjógv passerer man under Færøernes højeste fjeld Slættaratindur (882 m).

Dag 6
Denne dag fortsætter turen fra Gjógv til Klaksvík - under vejrs passerer man Oyndarfjørður, hvor man kan se de egendommelige "Rolling Stones" på venstre side ved indkørsel i bygden. Efter Oyndarfjørður går turen gennem Færøernes anden og nyeste undersøiske tunnel til Klaksvík - i bunden af tunnellen har kunstneren Tronður Patursson udsmykket tunnellen med glaskunst.

Dagen står i Nordøernes tegn - først nordpå til Færøernes nordligste bygd Viðareiði, hvor den trænede har mulighed for at bestige verdens højeste forbjerg og nyde den enestående udsigt over Fugloy, Svínoy, Borðoy og Kunoy.

Efter Viðareiði køres via dæmningen til Kunoy, hvor vi foreslår en vandretur i den fantastiske plantage og eventuel at nyde en medbragt madpakke. Der bør stoppes ved Christianskirken i Klaksvík - vel nok den smukkeste kirke på Færøerne.

Den næste nat på Hotel Klaksvík***.

Dag 7
Så går turen via Klaksvík til Tórshavn - her bør stoppes ved vikingebosættelserne ved Leirvík.

Vi foreslår en heldagstur til øen Nolsoy; med den offentlige båd fra centrum i Tórshavn tager turen blot 15-20 minutter - men oplevelsen af øen vil bringe dig mange årtier tilbage i tiden. Benyt muligheden at opleve øen med en af de lokale guider til evt. den sydlige del af øen hvor man kan se den flotte konstruktion af et fyrtårn med en af verdens største linser med en højde af næsten 3 meter og en vægt på 4 tons. Her på øen er det også muligt at opleve verdens største koloni af storm svaler og besøge ornithologen Jens Kjeld Jensen og se alle hans udstoppede fugle og dyr.

Sidste nat overnattes der igen på 62N Hotel***.

Dag 8
Sent søndagaften går turen tilbage mod Danmark og vi håber, at du er mange dejlige oplevelser rigere efter dit møde med Færøerne.

 

Pris pr. person i delt dobbelt værelse fra 

DKK 8.895,- 

   
Tillæg for enkelt værelse på hotellerne DKK 2.295,-
   
Rabat for børn u/12 år venligst kontakt 62°N  
   
 ! Priserne varierer   

Tilkøb:

 
Udflugter - Se vores liste med dagsaktuelle udflugter og aktiviteter her  
Mad ombord Norrøna -   
Morgenmad DKK 99,-
2 retters menu på Simmer Dim DKK 229,-
3 retters menu på Simmer Dim DKK 285,-
Dagens ret på The Diner (kl. 12-14) DKK 95,-
Dagens ret på The Diner (kl. 18-20) DKK 105,-
Frokost på Simmer Dim (kl. 13.00) DKK 109,-
Norrøna Buffet DKK 220,-

 

Ønskes yderligere information om Færøerne med skib og egen bil eller en af vores andre pakkerejser? Kontakt venligst 62ºN på tel. +298 340060 eller email incoming@62n.fo  

BESTIL DIN REJSE TIL FÆRØERNE
Kalender
Fortsæt

           BRUG FOR HJÆLP? Ring til os på +298 34 00 60 eller e-mail incoming@62n.fo

           

  

Pakken indeholder

Skib:

 • sejllads mellem Hirtshals og Tórshavn i 2-køje-kammer m/vindue og egen bil.

Hotel:

 • 2 nætter på Hotel Vágar***
 • 2 nætter på Guesthouse Gjáargarður**
 • 1 nat på Hotel Klaksvík***
 • 2 nætter på 62N Hotel***

Pension:

 • Morgenmad på hoteller

Periode:

 • hele året

Prisen inkluderer ikke:

 • transport mellem øerne (færger og tunneler)
 • rejseforsikring

 

Prisen er baseret på Smyril Lines' laveste offentligegjorte pris. De aktuelle bookingomkostninger kan være højere.

Se vores generelle bestemmelser her