• Færøerne komplet

  KØR SELV FERIE; 12 dage / 11 nætter

Færøerne komplet

KØR SELV FERIE; 12 dage / 11 nætter, fra DKK 13.495,-

 

PROGRAM:

Dag 1
Ankomst til Vágar lufthavn. Bilen afhentes ved 62°N skranken i lufthavnen hvor I også vil få udleveret et kort over øerne. Fra lufthavnen kører I de blot 200 m over til Hotel Vágar*** hvor I skal tilbringe de to første nætter.

Vi forslår at I udforsker øen Vágar, med en tur til Sørvágur, Bøur og Gásadalur - hvorfra der er en fantastisk udsigt til Tindholmur og Mykines.

Dag 2

Besøg Mykines, Færøernes vestligste ø med en lokal guide. Mykines er kendt for det rige fugleliv, flotte bjerge og den fantastiske vandretur ud til Mykines holmen. Oplev den spektakulære natur, fuglelivet, at vandre på smalle stier hundreder meter over havets overflade, den eneste sule koloni på Færøerne, færøske specialiteter og meget mere på denne tur. Se under tilkøb vedr. færge og evt. guided tur til Mykines.

Dag 3
Dagens tur går fra Vágar via Streymoy til Eysturoy, hvor den idyliske bygd Gjógv på den nordøstlige side af øen venter. Turen vil bringe dig ned i Færøernes første undersøiske tunnel, hvor man når man er dybest er 105 meter under havets overflade - herefter foreslår vi at man besøger Vestmanna og tager en tur under Færøernes mest populære turistattraktion Vestmannabjergene (ca. 2 timer), med de tårnhøje fugleklipper nord for Vestmanna.

Herefter går turen til Kvívík, hvor man kan stoppe ved vikingebosættelserne i bygden. Turen fortsættes over Streymoy via "Atlanterhavs-broen" til Eiði og derved videre til Gjógv - på denne del af turen er der flere steder med helt fantastisk udsigt og specielt over de unikke klippeformationer "kæmpen og kællingen" ud for nordspidsen af Eysturoy.

De næste to nætter nydes i det unikke Guesthouse Gjáargarður**.

Dag 4
Her foreslår vi en mindre tur til Tjørnavík, hvor vi anbefaler at få afkølet tæerne ved en vandretur på den dejlige sandstrand, og der ses spor fra vikingetiden. På vej retur til Gjógv er det et "must" at opleve bygden Saksun; kirken og gården Dúvugarður (museum). Når der køres fra Eiði til Gjógv passerer man under Færøernes højeste fjeld Slættaratindur (882 m).

Dag 5
Denne dag fortsætter turen fra Gjógv til Klaksvík - under vejrs passerer man Oyndarfjørður, hvor man kan se de egendommelige "Rolling Stones" på venstre side ved indkørsel i bygden. Efter Oyndarfjørður går turen gennem Færøernes anden og nyeste undersøiske tunnel til Klaksvík - i bunden af tunnellen har kunstneren Tróndur Patursson udsmykket tunnellen med glaskunst.
De næste to nætter på Hotel Klaksvík***.

Dag 6
Dagens udflugt står i Nordøernes tegn - først nordpå til Færøernes nordligste bygd Viðareiði.

Efter Viðareiði køres via dæmningen til Kunoy, hvor vi foreslår en vandretur i den fantastiske plantage og eventuel at nyde en medbragt madpakke. Der bør stoppes ved Christianskirken i Klaksvík - vel nok den smukkeste kirke på Færøerne.

Tag muligheden for at besøge øen Kalsoy. Der er mange sagn knyttet til Kalsoy. Det mest kendte er sagnet om sælkvinden, som blev tvunget til at gifte sig med en bondesøn fra Mikladalur og fik børn med ham. En dag fandt sælkvinden sit sælskind igen og vendte tilbage til havet. Se den smukke statue af sælkvinden i Mikladalur.

Dag 7
Turen går fra de nordlige øer og imod hovedstaden, Tórshavn. Fra Tórshavn tager du eftermiddagsfærgen til Tvøroyri, der ligger på sydligeste ø, Suðuroy.

Øen er kendt for sine storslåede grønne bjergskråninger, farverige landsbyer og dens robuste vestside med fritstående klipper og stejle fugleklipper. Vi anbefaler at besøge både Akraberg, Færøernes sydligste punkt og den spektakulære klippe Beinisvørð, som er den næsthøjeste fugleklippe på Færøerne.

Næste to nætter på Hotel Tvøroyri ***

Dag 8

Vi anbefaler en vandretur til området Hvannhagi, et af de smukkeste og unikke naturområder på Suðuroy. Under denne vandretur får du en fantastisk udsigt over de små øer Lítla Dìmun og Stóra Dímun. Du kan også besøge den lille landsby Fámjin, hvor du finder det allerførste originale færøske flag, som er opbevaret i kirken i bygden.

Dag 9

Turen går til Torshavn. Vi anbefaler at i udfordsker Tórshavn; Gå en tur i den gamle bydel "á Reyni", Tinganes og til fortet Skansin.

Også kan i køre en tur til Kirkjubøur - Færøernes historiske kulturcenter. Se den ca. 900 år gamle Roykstovan (som regnes for at være verdens ældste beboede træhus), som stadig beboes af kongsbonden, den 17. i rækken. Ólav's kirken fra år 1111 og opkaldt efter Kong Olav den Hellige. Kirken er den ældste på Færøerne og stadig i brug. Vi ser ruinerne af Skt. Magnus katedralen, som anses for en af de største kulturattraktioner på Færøerne.

 

Dag 10

 

Vi anbefaler at du bruger dagen på at tage en tur til Sandoy. Der køres fra Torshavn til Gomlurætt, hvorfra der tages en færge til Skopun.

Den smukke, grønne ø Sandoy, er forskellig fra de andre øer, da den er ikke lige stejl og har store flade områder. Sandoy er kendt som sagaøen, da den er fyldt med steder, der er kendt for histoerier om overnaturlige væsener og mystiske begivenheder. I dag, selv om det er isoleret, er øerne er et moderne samfund, ærer og nyder de stadigt deres gamle rødder.


Dag 11
Vi foreslår en heldagstur til øen Nolsoy; med den offentlige båd fra centrum i Tórshavn tager turen blot 15-20 minutter - men oplevelsen af øen vil bringe dig mange årtier tilbage i tiden. Benyt muligheden at opleve øen med en af de lokale guider til evt. den sydlige del af øen hvor man kan se den flotte konstruktion af et fyrtår med en af verdens største linser med en højde af næsten 3 meter og en vægt på 4 tons. Her på øen er det også muligt at opleve verdens største koloni af storm svaler og besøge ornithologen Jens Kjeld Jensen og se alle hans udstoppede fugle og dyr.

Dag 12

Turen går tilbage til Danmark og vi håber at du er mange dejlige oplevelser rigere efter dit møde med Færøerne.

 

Pris pr. person i delt dobbelt værelse fra

DKK 13.495,-

   
Tillæg for enkelt værelse DKK 4.850,-
Tillæg for at rejse alene DKK 8.695,-
   
Rabat for børn u/12 år kontakt venligst 62ºN  
   
! Gældende priser for 2021  
   

Tilkøb:

 
Mykines med guide inkl. færge, afgifter og guide - Venligst bestil turen gennem 62°N  DKK 1.495,-
Mykines færge og afgift - Sørvágur til Mykines t/r (Må forbestilles på www.mykines.fo)   

Opgradering af bil:

 
Kategori B (Citroen C3 eller lign.)  DKK 35,- pr. dag
Kategori C (Nissan Note eller lign.) DKK 95,- pr. dag
Kategori D (Citroen C4 eller lign.) DKK 115,- pr. dag
Kategori O (Citroen Berlingo eller lign.) DKK 140,- pr. dag
Kategori Q (Nissan Qashqai eller lign.)  DKK 260,- pr. dag

Ønskes yderligere information om Færøerne komplet eller en af vores andre pakkerejser? Kontakt venligst 62ºN på tel. +298 340060 eller email incoming@62n.fo  

 

 

FORESPØRG / BESTIL DIN REJSE TIL FÆRØERNE
Kalender
Fortsæt

BRUG FOR HJÆLP? Ring til os på +298 34 00 60 eller e-mail incoming@62n.fo

Pakken indeholder

Fly:

 • fra København* t/r med alle afgifter med Atlantic Airways

*det er også muligt at flyve fra Billund, Bergen og Reykjavík. Kontakt 62ºN for tidspunkter/priser

Hotel:

 • 2 nætter på Hotel Vágar ***
 • 2 nætter på Gjáargarður **
 • 2 nætter på Hotel Klaksvík ***
 • 2 nætter på Hotel Tvøroyri ***
 • 3 nætter på 62°N Hotel*** / Hotel Streym ***

Pension:

 • Morgenmad

Periode:

 • Maj til August

Lejebil:

 •  Billeje gr. A-bil (Opel Karl eller lign.) inkl. fri kilometer, forsikringerne CDW + TP*, lufthavnsafgift og moms.

*Selvrisiko kr. 7.000,- pr. skade - hvilket kan blive reduceret til kr. 1.000,- ved at tegne en forsikring (SCDW) på kr. 120,- pr. dag.

Prisen inkluderer ikke:

 • transport mellem øerne (færger og tunneler)
 • rejseforsikring
 • afbestillingsforsikring (3% af rejsens pris),
      som kan tegnes hos 62ºN

 

Alle oplyste pakkepriser er baseret på Atlantic Airways’ laveste offentligegjorte pris. De aktuelle bookingomkostninger kan være højere.

Se vores generelle bestemmelser her