• Søpapegøjer

Søpapegøjer

Søpapegøjer på Færøerne, også kendt som Lunden, er en arktisk trækfugl. Søpapegøjerne besøger Færøerne hvert år og kan opleves fra midten af april og frem til september. Resten af månederne tilbringer de til havs. Fuglen er meget talrig på Færøerne og mere end en million søpapegøjer menes at yngle på Færøerne.

 

Oplev søpapegøjerne på Mykines

Oplev søpapegøjerne med en tur til Mykines med guide. Den charmerende fugl med det farvestrålende næb, er en af øens store attraktioner. Naturen på øen er enestående og på fuglefjeldene kan man komme helt tæt på de mange forskellige fugle og specielt de fantastisk flotte søpapegøjer.

Søpapegøjerne bor i kolonier ved de færøske kyster og på øen Mykines kan fuglen oplevelse i store mængder. Søpapegøjerne trives i græsbeklædte, stejle skråninger, hvor de yngler i kolonier. I kolonierne bor fuglen tæt på hinanden og trafikken er konstant i sommermånederne. I området hvor kolonierne er, kan fuglen høres med en dyb og gryntende lyd. Søpapegøjen kommer og forlader kolonien for at grave et redehul, lægge æg, samt fodre ungerne. Et æg bliver lagt i hulen ad gagen og vejer omkring 60 gram. Ungerne opholder sig omkring 45 dage i reden, hvis der tilgængeligt nok af føde. I nogle tilfælde opholder ungerne sig i reden op til 80 dage, hvis der er sparsomt føde tilgængeligt. Søpapegøjen henter et stort antal fisk hver gang og de er kendt for at holde fisken i næbbet, således at fisken ikke sluges før ungerne skal fodres.

Kendetegn

Kendetegn ved søpapegøjen er dens farvestrålende næb og dens sorte halsring, samt de orange ben og er dermed en iøjnefaldende fugl. Fuglen har fået det fine navn ’’søpapegøjer’’ på grund af deres røde, gule og sorte næb. Søpapegøjer lever i gennemsnit 20-25 år og det menes at de danner par for livet. En voksen fugl er omkring 32 cm lang og vejer omkring 380 gram.

 

Mere information om rejser til Færøerne?

Se vores tur Fordyb dig i Færøernes rene natur, hvor du vil opleve frisk luft, natur oplevelser og dyreliv, eller tag på en tur til Mykines med guide for at opleve søpapegøjerne på tæt hold.

62°N har sammensat en række andre forskellige spændende pakketilbud, der skal give dig den bedst mulige oplevelse på Færøerne. Læs mere om pakketilbud her

Se også vores liste med dagsaktuelle udflugter og aktiviteter her eller kontakt venligst 62ºN på tel. +298 340060 eller email incoming@62n.fo for nærmere information.

Søpapegøjer Mykines, FærøerneSøpapegøjer Færøerne, Lunder Færøerne