• Om Færøerne

    Mykines

    Mykines eller Myggenæs

Mykines

Mykines er en must-see oplevelse på Færøerne. Naturen på øen er enestående og på fuglefjeldene kan man blandt mange andre fugle komme helt tæt på de fantastisk flotte søpapegøjer.

Mykines har vulkansk oprindelse og er den vestligste af de 18 øer, som udgør Færøerne. Den strækker sig 8 km fra øst til vest, og er 2–3 km på sit bredeste fra nord til syd.

En af Færøernes berømte billedkunstnere, Sámal Joensen-Mikines blev født på Mykines og den bjergtagende natur har alle dage tiltrukket kunstnere, naturinteresserede og turister fra hele verden. Indbyggertallet ligger omkring de 15, men øen får mange både færøske og udenlandske besøg om sommeren.

Man kan komme til Mykines enten med båd fra Sørvágur eller med helikopter. Det er både muligt at overnatte på øen eller tage dagsture. Det anbefales at planlægge turen starten af opholdet, da vejrforholdene kan hindre afrejse fra øen i 1-2 dage.

 

Søpapegøjer og suler

Oplev storslået natur, søpapegøjer på nært hold, vandreture af smalle stier flere hundrede meter over havet, Færøernes eneste sulekoloni, færøske specialiteter og meget mere.

62°N har sammensat en række forskellige spændende pakketilbud, der skal give dig den bedst mulige oplevelse på Færøerne. Læs mere om det her

Se også vores liste med dagsaktuelle udflugter og aktiviteter her eller kontakt venligst 62ºN på tel. +298 340060 eller email incoming@62n.fo for nærmere information.