• Færøernes 6 regioner

    Kontraster og variation i landskabet

Færøernes 6 regioner

Selv om Færøerne geografisk set er lille, byder de på store kontraster og variation i landskabet, fra den ene region til den anden. Det er ikke kun naturen og landskabet der skifter, du kan også opleve at stemningen, traditionerne og mentaliteten skifter fra den ene bygd til den næste og fra den ene ø til den næste. Hver region har sit individuelle og særskilte karakter.

Her kan du læse mere om de forskellige regioner - fra nordligste punkt Enniberg til fyrtårnet i Akraberg som er den sydligste spids af øerne.

 

Nordøerne

Kalsoy, Kunoy, Borðoy, Viðoy, Svínoy og Fulgoy

Klaksvík er Færøernes fiskerihovedstad og også nordøernes midtpunkt. Det er her alle besøg på disse øer begynder og slutter. 

Nordøerne er særpræget af høje, stejle fjelde, og syv af Færøernes ti højeste fjelde finder du her. Disse 6 øer er knyttet sammen med dæmninger, båd og helikopter, og her kan du opleve en blomstrende kulktur, spændende husflid og museer, forretninger og spisesteder og sågar et badeland.  

 

Attraktioner:

Tur til Viðareiði, historie og panorama. Tur til Enniberg, Europas næsthøjeste forbjerg. Udflugt til Kalsoy og "Sælkvinden". Tur til Svínoy og Fugloy. Besøg den charmerende bygd Kunoy og gå en tur i plantagen. Christianskirken, svømmehallen, "Heimavirkið" og spinderiet. Fisketure og sightseeing til søs.

Turistinformation www.visitnordoy.fo

 

Eysturoy

Den nordlige del af øen består af Færøernes højeste fjelde, inklusive Slættaratindur, 882 m. Mulighederne for fiskeri og fiskeopdræt er gode på Eysturoy, hvilket har præget byer og bygder og skabt en aktiv industri og handelsliv. Også kulturen blomstrer. Flere byer har museer og velbevarede, gamle bygninger.

Attraktioner:
Færøernes højeste punkt, Slættaratindur, og omkringliggende bygder Eiði og Gjógv. Kløften i Gjógv er noget helt særligt. Sejlture til kæmpeklipperne "Risin og Kellingin". Blásastova, velbevaret gård fra forrige århundrede. Vandreture ved søen Toftavatn. Den gamle præstegård "á Nesi". Nye og gamle kirker og hyggelige butikker.

Turistinformation www.visiteysturoy.fo

Streymoy

Nólsoy, Hestur og Koltur

De berømte fuglefjelde, Vestmannabjergene, findes på Streymoys vestside, og nordpå ligger de betagende bygder Tjørnuvík og Saksun med den ældgamle velbevarede bondegård, Dúvugarðar. Nólsoy er hjemsted for verdens største lille-stormsvale koloni. Landsts mest storslåede fortidsminde, Skt. Magnus katedralen, findes i Kirkjubøur. Tórshavn er øernes hovedstad og huser verdens ældste stadig fungerende parlament.

Attraktioner:

Tórshavn: Tinganes, landsstyrets hovedsæde, og den gamle bydel, Naturhistorisk Museum, kunstmuseet "Listaskálin". Udflugt med sluppen "Norðlýsið". Kulturhuset "Nordens hus". Besøg de mange butikker med håndlavede færøeske varer. Bådtur til Vestmannabjergene. Kirkjubøur, Stokkastovan og ruinen af Skt. Magnus katedralen. Ture til Saksun og Tjørnuvík. Udflugt til Nólsoy.

Turistinformation www.visittorshavn.fo

Vágar

Vágar og Mykines

Vágar er velegnet til vandreture og ridning, og søerne er smukke og dragende. Lufthavnen blev bygget af de britiske besættelsesstyrker under 2. verdenskrig, og mange steder findes krigsminder. I Sandavágur er kirken med runesten et besøg værd. I Miðvágur finder vi egnsmuseet Kálvalíð. På øen Mykines lever Færøernes største koloni af lunder (søpapegøjer).

Attraktioner:
Udflugt til Mykines. Panoramaudsigten over Tindhólmur eller en sejltur rundt om øen. Tur til Bøur og Gásadalur, Krigsmuseet i Miðvágur, Sandavágur kirke og runestenen. Kálválíð. Sejle- og fisketure. Udflugt til Bøsdalafoss til fods, på hesteryg eller med båd.

Turistinformation www.visitvagar.fo

Sandoy

Sandoy, Skúvoy og Stóra Dímun

Historie og kultur er dybt rodfæstet i disse grønne og græsrige øer.
Bosættelser fra vikingetid er ved at blive udgravet, og mange af sagaernes hovedpersoner levede her i området og sætter stadig deres præg på stednavne og talrige fortællinger. Søer og strande indbyder til spadsereture, og ude i vest rejser de lodrette fuglefjelde sig.

Attraktioner:
Udgravninger af vikingebopladser, kunstmuseet, strandområde med klitter. Vandreture med storytelling - legender, eventur og sagaer. Ture på land eller i båd til fuglefjeldene. Vandreture med lokal guide på fugleøen Skúvoy. Kulturaften med færøsk mad, sang og dans i bygden Dalur.

Turistinformation www.visitsandoy.fo

Suðuroy

Både natur og folk er unike. Dybe fjorde, stejle klipper, smukke dale, søer, næs og holme. Fiskeindustrien har haft en stor indflydelse her, specielt i Tvøroyri og Vágur. Folk på Suðuroy er festlige og venlige. Her går man mange steder højt op i at holde får. I Hvalba er kulminerne stadig åbne. Legender og sagn er en vigtig del af Suðuroys identitet.

Attraktioner:
Færgeturen fra Tórshavn med "Smyril" byder på udsigt, god service og stemning. Bilture fra nord til syd giver masser af flotte udsigtspunkter - forsøm ikke at besøge den lille bygd Fámjin hvor færøernes første flag hænger i kirken! Vandreture i naturområdet Hvannhagi. Små lunde og lokale museer. Spinderiet "Sirri". Kulminer. 

Turistinformation www.visitsuduroy.fo

 

FÆRØERNE - EN UUDFORSKET VERDEN VENTER DIG

62°N har sammensat en række forskellige spændende pakketilbud, der skal give dig den bedst mulige oplevelse på Færøerne

Læs mere
FORESPØRG / BESTIL DIN REJSE TIL FÆRØERNE
Kalender
Fortsæt

BRUG FOR HJÆLP? Ring til os på +298 34 00 60 eller e-mail incoming@62n.fo