• Aktiviteter på Færøerne

    Udflugter og events

Aktiviteter på Færøerne

Her har 62ºN præsenteret et bredt udvalg af daglige udflugter og aktiviteter som Færøerne har at tilbyde på de forskellige øer.

Alle udflugterne er garanteret i nævnte periode - dog er visse afhængige af vejret, såsom sejlture, fjeldture og udsigtsture.

Der guides hovedsagligt på skandinavisk og engelsk. Andre sprog på forespørgsel.

Der tages forbehold for eventuelle program- og prisændringer.

Brug kallenderen i højre kollonne for at se hvilke udflugter der er i udbud de ønskede dage. Du skal vælge dato i kallenderen før du kan bestille.

For at kunne håndtere booking, betaling samt fremsendelse af voucher - skal evt. bookinger foretages min. 1 uge før gennemførelse

 

Kalender

Highspeed tour; Hestur - kittiwakes and caves

Højhastigheds tur fra mandag til fredag kl. 9.00 og 13.30 mellem 1.Maj og 30. September

 

Læs mere
Highspeed tour; Hestur - kittiwakes and caves

Højhastigheds tur fra mandag til fredag kl. 9.00 og 13.30 mellem 1.Maj og 30. September

 

Pris: DKK 475,- per person

Denne rundtur fra Gamlarætt på Streymoy til øen Hestur inkluderer sightseeing rundt om øen. Langsomt bevæger vi os så tæt som muligt på fuglene under klippen, Loftið, hvor de lodrette vægge måler omkring 1.200 fod. På øen Hestur er der lomvier, søpapegøjer, sorte lomvier, skarve, mallemukke og edderfugle, samt et par sælhuler. Hvis vejret er godt sejler vi også ind i grotterne Álvagjógv og Klæmintsgjógv.  Havstrømmen og vindretninger bestemmer, hvilken vej vi sejler rundt om øen.  

 

Man kan tage bus nummer 101 fra Tórshavn til Gomlurætt.

 

Når du booker, noter venligst hvornår du ønsker turen skal starte.

Luk Bestil

HOYMAbit

Hjemmekonsert og hygge i Syðrugøta

Læs mere
HOYMAbit

Hjemmekonsert og hygge i et privat hjem i Syðrugøta

Tirsdage i maj, juni, august og september kl. 18.00 (Dette event er ikke muligt i juli måned)

Pris: DKK 595,- pr person

 

Bliv inviteret ind i et privat hjem i Syðrugøta til konsert, snacks og hygge. 

Dette er et nyt koncept på Færøerne og er meget populært. Færøerne er kendt for stor talent, da det kommer til musik, og dette er noget, som du nu kan opleve, som noget ekstra ordinært, mens du besøger Færøerne.

Oplev den skønne musik, færøske råvarer og den gode færøske hjemme atmosfære 

 

Luk Bestil

Golden Circle

 

 (Saksun, Tjørnuvík & Gjógv)

 

Læs mere
Golden Circle

Golden Circle tur

Mandag og tirsdag 09.00 – 16.00

Pris: DKK 995,- inkl. transport, guide og frokost.

Afhentning i Tórshavn

Det er muligt at tilføje en gåtur til Slættaratindur, det højeste bjerg på Færøerne, for DKK 350,- (Du går derefter glip af et besøg i bygden Gjógv)

 

Oversigt:

Nyd denne guidede heldagstur til tre af de smukkeste bygder, det største vandfald og nogle af de bedste udsigter, som Færøerne har at byde på. Mellem hver bygd er der et fotostop eller to, og der vil være masser af tid til at gå rundt alene eller i selskab med guiden. Mad og drikke serveres løbende.

 

Hvad kan man forvente:

Man bliver mødt af en guide og chauffør om morgenen på hotellet eller det angivne afgangssted. Nu er det bare at sætte sig ned, slappe af og lytte til historierne fra guiden, mens vi kører ud af Tórshavn. Den første bygd vi besøger er Saksun. Her kan man gå frit rundt og tage billeder og nyde den forbløffende skønhed, der omgiver bygden. Den næste bygd hedder Tjørnuvík og er kendt for dens fantastiske udsigt af klipperne som står højt i havet kaldet ”Kæmpen og kællingen”. Fra Tjørnuvík til bygden Gjógv stopper vi ved vandfaldet Fossá, der betragtes som Færøernes største vandfald. Når vi ankommer til Gjógv, som betyder kløft, er der tid til frokost og noget at drikke. At spise frokosten ved den enorme grøft er meget specielt og fornøjeligt. Efter at have gået til enden af kløften og rundt i bygden, går turen til Eiðisskarð, hvorfra man kan se ”Kæmpen og kællingen” endnu bedre. På hjemturen kører i efter den gamle bjergvej til Tórshavn, hvor man ser Færøernes eneste fængsel og den utrolige udsigt fra Norðadalsskarð til øen Koltur.  

Luk Bestil

Mykines tur

Søpapegøje øen

Læs mere
Mykines tur

Mykines tur (Søpapegøje øen)

Tirsdag og lørdag 09.00 – 19.00

Pris: DKK 1.595,- inkl. transport, guide, færge, gebyr og frokost.

Afhentning i Tórshavn

 

Oversigt:

Nyd en hel dag ude på fugleøen Mykines. Den lokale guide byder dig velkommen, når du ankommer til bygden, og starter med det samme at fortælle historier om Mykines. Turen ud til fyrtårnet på Mykineshólmur, som er et samlingssted for fugle, tager cirka to timer. Her får man muligheden for at komme helt tæt på søpapegøjen. At se de tusinde søpapegøjer, suler og andre fugle mens man vandrer i det smukkeste landskab, Færøerne har at byde, kan virkelig få tiden til at stå stille.

 

Hvad kan man forvente:  

Du vil blive hentet ude foran dit hotel. Efter at have forladt Tórshavn går turen efter den gamle bjergvej mod Vágoy, hvor man kører gennem en af Færøernes to undersøiske tunneler. Når vi ankommer til bygden Sørvágur, går vi ombord på færgen der fører os til Mykines. Vi vil blive mødt af en lokal guide når vi ankommer til øen Mykines, og så begynder den fantastiske tur. Frokost og flaskevand vil være til rådighed til dig, så alt du skal gøre er at nyde vidunderne omkring dig på dette majestætiske sted. Vi tager derefter færgen tilbage til Sørvágur kl. 17.00 og begynder på rejsen tilbage til Tórshavn, hvor turen afsluttes omkring kl. 19.00.

Luk Bestil

Nordøernes højdepunkter

Særlig tur - seks øer på en dag. 

Læs mere
Nordøernes højdepunkter

Nordøernes højdepunkter – Særlig tur – Seks øer på en dag

Onsdag 09.00 – 20.00

Pris: DKK 1.395,- inkl. transport guide, færge og frokost.

Afhentning i Tórshavn

 

Muligt at tilføje en gåtur til Kallurin på Kalsoy for DKK 350,- (Du vil derefter gå glip af at besøge bygden Mikladalur og se statuen af sælkvinden.

 

Oversigt:

En guidet heldagstur hvor du vil besøge seks øer på en dag. Bussen vil hente og sætte dig af ved dit hotel i Tórshavn. Nu kan du læne dig tilbage og nyde historierne fra guiden og de fantastiske omgivelser uden for, mens vi kører mod nord. Du vil se den berømte statue af sælkvinden, besøge Kalsoy, Klaksvík, Kunoy, Viðareiði og mange andre steder. Der vil være flere fotostops på vejen, og du får også en madpakke og noget at drikke. Dette er en tur med alt inkluderet, uden ekstra gebyrer, så du kan bare nyde dagen og lade de lokale gøre alt for dig.

 

Hvad kan man forvente:

Dette er en guidet heldagstur med måltid, drikkevarer, færgebillet og alle gebyrer inkluderet i prisen. Du bliver hentet og sat af ved dit hotel i Tórshavn. Du besøger seks øer, Streymoy, Eysturoy. Borðoy, Kalsoy, Viðoy og Kunoy, hvilket udgør 1/3 af den samlede mængde øer. Der vil være flere fotostops og besøg i forskellige bygder som Mikladalur, hvor sælkvinden står, og den nordligste bygd på Færøerne, Viðareiði. Turen tager også gennem en af de to undersøiske tunneler på Færøerne, og midt i denne tunnel ser du kunstværk fra den berømte kunstner Tróndur Patursson.

Luk Bestil

Fiske tur

Dybhavsfiskeri

Læs mere
Fiske tur

Fiske tur (Dybhavsfiskeri)

Torsdage kl.08.30 - 15.30

Pris: DKK 895,- inkl. transport, guide, fiske udstyr og frokost

Afhentning i Tórshavn

Oversigt:

Hvis Færøerne er kendt for en ting, så er det at fiske. På denne tur får du muligheden for at fiske mange slags fisk sammen med en erfaren kaptajn. Denne tur giver dig ikke bare muligheden for at fiske, men også at nyde omgivelserne på turen fra og tilbage til Vestmanna. Viking bosættelser, øen Koltur og det eneste fængsel på Færøerne, som har fantastisk udsigt, kommer du også til at se. Bussen henter dig på hotellet om morgenen og kører dig tilbage om aftenen. Du får varmt, vandtæt tøj, frokost og en drik, så du slipper fra at tænke på noget, men bare nyde dagen.  

Hvad kan man forvente:

Du bliver samlet op på dit hotel i Tórshavn eller bus terminal Tórshavn, efter at være hentet kan du læne dig tilbage og nyde turen, imens vi kører op ad bjerget ud af Tórshavn. Første fotostop er på Norðadalsskarð, hvor du får en flot udsigt af øen, Koltur, som er placeret lige i midten af en stor dal. Tur guiden fortæller nogle historier om fortiden og nutiden på denne ø, og så fortsætter turen i mod bygden, Vestmanna. Næste fotostop bliver ved Færøernes eneste fængsel, som har en fantastisk udsigt. Så fortsætter turen hele vejen  til Vestmanna, hvor kaptajnen og hans båd venter på dig. Du tager det varme tøj på og så starter turen. Kaptajnen er velkendt på havet, så en fangst er sikret. Ude på havet får du frokost samt en drik og kaffe, som du kan nyde når du vil. Når den fire timers lange fisketur er slut, venter bussen på dig på havnen og turen går videre til bygden, Kvívík. Du får muligheden at vandre rundt i Kvívík og mærke den stille atmosfære som er i bygden. Det er herefter tid til at tage tilbage til Tórshavn, og denne gang bliver der kørt en anden vej tilbage, så du får set så meget som muligt. På vejen til Tórshavn får du set bygdene, Kollafjørður og Leynar, og der bliver selvfølgelig nogle hurtige fotostops, imens guiden fortæller historier. Herefter bliver du sat af på dit hotel eller bus terminal i Tórshavn.

Luk Bestil

Fotograf Tur

Gásadalur vandfald, Bøur, Tindhólmur & Drangarnir.

Læs mere
Fotograf Tur

Fotograf Tur (Gásadalur vandfald, Bøur, Tindhólmur og Drangarnir)

Tirsdage og Lørdage kl.09.00 - 14.30

Pris: DKK 995,- inkl. transport, guide og frokost

Afhentning i Tórshavn

 

Mulighed for at tilføje gåtur til Trælanípan (The slave cliff) for DKK. 350,- (Turen vil blive forlænget 3 timer og slutter kl.17:30)

Oversigt:

Guided tur rundt hele øen, Vágoy, i en komfortabel, mini bus. På turen vil du se seværdigheder som Leitisvatn, Níkurin, Bøur, Tindhólmur, Drangarnir og de berømte vandfald, Múlafossur. 

Hvad kan man forvente:

En 5 timers guided tur som begynder og slutter udenfor dit hotel i Tórshavn. Vi starter turen imod Vágoy, igennem den gamle bjergvej. På vejen laver vi to fotostops, hvor du vil se øen, Koltur og det eneste færøske fængsel. Vi kører igennem færøernes første undersøiske tunnel, som blev færdig i 2002, til øen Vágoy. Vi kører igennem hele øen til bygden, Gásadalur, hvor det berømte vandfald Múlafossur er. Vi forlader bussen og går rundt i bygden, hvor der er flere muligheder for at tage billeder. Derefter besøger vi bygden Bøur og Sandavágur, med flere fotostops, for eksempel af holmen, Tindhólmur og Drangarnir. Når vi har besøgt bygderne, kører vi igen til Tórshavn, på en anden vej, sådan at du kommer til at se så meget som muligt. Du bliver sat af igen på dit hotel i Tórshavn.

 

 

Luk Bestil

Heldagstur til Suðuroy

Suðuroy, den sydeste ø på Færøerne

Læs mere
Heldagstur til Suðuroy

Suðuroy - Heldagstur

Torsdage kl.09.00 - 19.40

Pris: DKK 1.095,- inkl. transport, guide, færge og frokost

Afhentning i Tórshavn

 

Oversigt:

Turen tager os til den sydeste ø på Færøerne, Suðuroy, som har været uden for rækkevide for turister til nu. Grunden for dette er den 2 timer lange sejltur hver vej og de besværlige busforbindelser på øen. Suðuroy er kendt for sit fantastiske rå landskab, stærke kultur og søde mennesker med en anderledes dialekt end de fleste på Færøerne. 

 

Luk Bestil

Vestmanna fuglefjelde

Daglige sejlture til en af Færøernes mest besøgte attraktioner

Læs mere
Vestmanna fuglefjelde

Alle dage kl. 10.15 og kl. 14.15
Pris pr. voksen 325,- /  barn (6-13 år): 170,-

Her er noget for alle sanser. Lyden af søfugle, havets hvisken og farvespil, klippernes vejrbidte formationer og himlen, der rører ved fjeldets tinder.

Båden glider ind i grotte og dagen forsvinder et øjeblik. Mørke og lyden af dryppende vand og så pludselig ude igen, på den anden side - en ubeskrivelig oplevelse, der skal prøves.

Turens varighed ca. 2 timer

Luk Bestil

Besøg Mykines

Heldagstur til fugleøen Mykines med transfer, færge, guide og madpakke

 

Læs mere
Besøg Mykines

Onsdage

Med afhentning i Torshavn
Kl. 08.30 - 19.00
Inkl. bus, guide, færge og madpakke
Voksen kr. 1.695,-

Heldagstur til den vestligste ø Mykines, også kaldet fugleparadiset, da øen har et rigt fugleliv. Se blandt andet den store og imponerende fugl Sulen der betragtes som kongen blandt de færøske fugle, og som kun yngler på Mykinesholm. Kom tæt på søpapegøjerne, de små charmerende fugle med det farverige næb.

 

Luk Bestil

Besøg Vágar

På Vágar køres gennem bygderne Sandavágur, Miðvágur, Sørvágur og Gásadalur med storslået udsigt over Tind­hólmur og øen Mykines i baggrunden.

Læs mere
Besøg Vágar

Onsdage
Kl. 08.30 - 12.30
Inkl. guide og bus
Voksen kr. 695,-

Bustur ad fjeldvejen til Norðadalsskarð med vidunderlig udsigt over øen Koltur.

På Vágoy køres gennem bygderne Sandavágur, Miðvágur, Sørvágur og Gásadalur med storslået udsigt over Tind­hólmur og øen Mykines i baggrunden.

Starter med afhentning ved hotel/busterminal i Tórshavn. Kl. 08.30 - 12.30 Inkl. guide og bus.

Luk Bestil

Besøg Nordøerne

Heldagstur til Nordøerne med bus og guide

Læs mere
Besøg Nordøerne

Tirsdage

Med afhentning i Torshavn
Kl. 09.00 - 16.00
Inkl. guide, bus og frokost
Voksen kr. 1.095,-

Vi kører over Streymoy og Eysturoy til Leirvík og derfra gennem tunnel til Klaksvík.

Undervejs er der skøn udsigt til Borðoy, Kalsoy og Kunoy. Se vikingebosættelserne ved Leirvík, Christi­anskirken i Klaksvík og besøg udvarehuset.

Starter med afhentning ved hotel/busterminal i Tórshavn. Kl. 09.00 - 16.00. Inkl. guide, bus og frokost.

Luk Bestil

Vestmanna Fuglefjelde og panorama udsigt

Sejltur til Vestmanna fuglefjelde, og panorama udsigt. Turen inkluderer foruden sejlture fra Vestmanna også guidet transfer fra Tórshavn

Læs mere
Vestmanna Fuglefjelde og panorama udsigt

Torsdage og lørdage
Kl. 12.30 - 17.30
Inkl. guide, bus og sejltur
Voksen kr. 895,-

Med bus ad fjeldvejen til Vestmanna, hvorfra der sejles imellem klipperne og ind i grotterne.

Efter sejlturen standses der ved vikingebosættelserne i Kvívík, før turen går tilbage til Tórshavn.

Starter med afhentning ved hotel/busterminal i Tórshavn. Kl. 12.30 - 17.30. Inkl. guide, bus og sejltur.

Luk Bestil

Tórshavn

Halvdagstur i Tórshavn, hvor du bla. besøger Tórshavns gamle bydel "á Reyni", Tinganes og fortet Skansin.

Læs mere
Tórshavn

Mandag
Kl. 09:00-12:00
Inklusiv i prisen: guide og bus
Voksen kr. 495,-

Denne tur er kombineret gå og biltur rundt i Tórshavn, hvor du får et godt overblik over byen og dets historie. Vi starter med en bustur, hvor vi standser ved de enestående seværdigheder og fortsætter til de nyere dele af byen. Herefter en gåtur i Tórshavns gamle bydel "á Reyni", Tinganes og fortet Skansin.


Varighed: ca. 3 timer

Du bliver afhentet på dit hotel ved turens start og bragt tilbage, da den afslutter. 

Luk Bestil

Den nordlige del af Eysturoy

Heldagstur til den nordlige del af Eysturoy med bus og guide.

Læs mere
Den nordlige del af Eysturoy

Fredag
Kl. 09.00 - 15.00
Inkl. guide, bus og frokost
Voksen kr. 995,-

Heldagstur til den nordlige del af Eysturoy. Besøg bygden Funningur, hvor de første vikinger bosatte sig, og videre til Gjógv, som er kendt for sin særprægede natur­havn. Også besøger du den idylliske bygd Saksun.

Undervejs passeres Slættaratindur (882m) og stenforma­tionerne Kæmpen og Kællingen.


Starter med afhentning ved hotel/busterminal i Tórshavn. Kl. 09.00 - 15.00. Inkl. guide, bus og frokost.

Luk Bestil

Sagaøen Sandoy og Kirkjubøur

Heldagsudflugt til en af de mest uspolerede øer, hvor man stadig oplever den traditionelle færøske livsstil.

Læs mere
Sagaøen Sandoy og Kirkjubøur

Søndage
Kl. 09.00 - 18.00
Inkl. guide, bus, færge og madpakke/frokost
Voksen kr. 1.195,-

Heldagsudflugt til en af de mest uspolerede øer, hvor man stadig oplever den traditionelle færøske livsstil.

Der er mange seværdigheder på denne tur heriblandt søpapegøjekolonier og fugleklipper. Madpakke spises undervejs.

Også besøger i Færøernes historiske center Kirkjubøur, som er middelalderens kulturelle og kirkelige centrum. Der har vi Muren, resterne af en storslået planlagt domkirke, samt Olavskirken og Kongsgården, det tidligere bispesæde.Luk Bestil

Norðlýsið

Krydstogt med skonnerten Norðlýsið

Læs mere
Norðlýsið

Tirsdage og torsdage
Kl. 09.00-12.00
Voksen kr. 850,-

Store klippekløfter, høje fritstående klipper, grotter og fuglefjelde, brænding og solskin, fiskestimer og fugleliv, Klæmingsgjógv, Álvastakkur og Álvagjógv er navnene på nogle af disse fantastiske formationer - her er skønhed og oplevelser i overflod.

Står fuglefjelde - sæler og måske en hval højest på din ønskeliste over hvad du gerne vil se mens du er på Færøerne, tilbyder vi dig denne morgen-cruise,

Turen tager 3 timer og der sejles tæt på kysten og fuglefjeldene. Der stoppes udebfor fuglefjeldene, hvor der vil være mulighed for at tage billeder af fuglene på klipperne og i vandet.

På denne tur passerer vi også det for søfarten særdeles vigtige fyrtårn Borðan. Den færøske forfatter, komponist og billedkunstner Willian Heinesen kaldte det for "Tårnet ved verdens ende". Fyrtårnet er bygget i 1893 og er ligesom de tilhørende hus bygget af  tilhuggede klippeblokke taget på stedet. Fyrtårnets linse er med sine 2,82 meter i diameter og med en vægt på 4 tons, den største i Europa og én af de største i verden.
Afhængig af vind og vejr, når vi som regel også et kort ophold i bygden på Nolsóy.

Luk Bestil

Grottekonsert

Tag med til øen Hestur, hvor vi finder den magiske Klæmints-gjógv, der danne rammen om de verdenskendte grottekoncerter.

Læs mere
Grottekonsert

Tirsdage og søndage
Kl. 13.00-18.00
Voksen kr. 950,- 

En oplevelse for livet ....

Tag med til øen Hestur, hvor vi finder den magiske Klæmints-gjógv, der danne rammen om de verdenskendte grottekoncerter. Koncerterne spilles live af kendte færøske musikere.

Oplev selv turen, som er et fast punkt på de fleste æresgæster og statsoverhoveders program, når de besøger vores smukke øer.

En i sandhed unik oplevelse. Ingen koncerter vil være ens på grund af naturens medvirken. Der kan være så stille at man kan høre fuglestemmer smukt akkompagnere musikken, mens der til andre tider er tunge bølgeslag inde i grotterne, der giver en helt anderledes oplevelse.

Turen kræver en vis mobilitet, da der fra skonnerten Norðlýsið sejles med mindre både ind i grotterne.

Luk Bestil

Hjemme besøg i Garðahús

Få en smag af den færøske mad og gæstefrihed

 

Læs mere
Hjemme besøg i Garðahús

Besøg et færøskt hjem og få smagt en færøsk hjemmelavet måltid i Søldarfjørður

Gå også en tur igennem den smukke have i Garðahús 

 

Hver dag på forespørgsel - min. 2 personer

 

Frokost:

Færøsk smørrebrød og fiskesuppe DKK 350,- pr person 

 

 

Aftensmad:

3 retters menu DKK 600,- pr person 

 

 

Venligst oplys hvilken måltid du ønsker at bestille under kommentarer!

 

 

Luk Bestil

Bus tur til Eysturoy, Gjógv

Vinter 2019/2020

Læs mere
Bus tur til Eysturoy, Gjógv

Fra oktober til marts

Mandage  09.00- 13.00

Afhentning: Fra kl. 09.00 hentes deltagerne på de forskellige hoteller og til sidst Tórshavns busterminal.

Pris: DKK 585,- med bus og guide

 

Landsbyen Gjógv er beliggende på den yderste nordøstlige spids af Eysturoy, den næststørste ø på Færøerne. Under turen op til Gjógv vil vi gå en tur på broen, som forbinder øerne Streymoy og Eysturoy "Atlanterhavs broen". Gjógv er bedst kendt for sin maleriske landskab med multi-farvede gamle huse, som er bygget rundt om den skønne naturlige havn, der ligger beskyttet i slugten, som har givet bygden sit navn, Gjógv, som betyder kløft på færøsk. På turen vil der også laves nogle foto stop, såsom ved Fossá og Risin og Kellingin.

Luk Bestil

Bus tur til Kirkjubø

Vinter 2019/2020

Læs mere
Bus tur til Kirkjubø

Fra november til marts

Tirsdage  09.00- 12.30

Afhentning: Fra Kl. 09.00 hentes deltagerne på de forskellige hoteller og til sidst Tórshavns busterminal.

Pris: DKK 498,- med bus og guide

 

Kirkjubøur, det historiske center på Færøerne. Den lille landsby ligger på den sydvestlige kyst af Streymoy og tilbyder en fantastisk udsigt over øerne Hestur og Koltur. 

På denne enestående udflugt vil vi have en guidet tur i den gamle bydel i Tórshavn, med de mest charmerende huse med græs tage. Senere køres op over de smukke bjerge, forbi landsbyen Velbastaður, og til Kirkjubø. Bus ture er både naturskønne og informative. Vi vil besøge Magnus katedralen, bygget omkring år 1300 af biskop Erlendur, St. Olafs Kirke og Kirkjuböargarður stuehus (Roykstovan), en stav hus går tilbage til begyndelsen af ​​det første årtusinde, siges at være verdens ældste beboede træhus.

Luk Bestil

Bus tur til Kvívík, Hvalvík og Saksun

Vinter 2019/2020

Læs mere
Bus tur til Kvívík, Hvalvík og Saksun

Fra november til april

Torsdage  09.00- 12.30

Afhentning: Fra kl. 09.00 hentes deltagerne på de forskellige hoteller og til sidst Tórshavns busterminal.

Pris: DKK 520,- med bus og guide.

 

Først går turen til Kvíkvík, hvor Vikinge udgravninger kan ses. Efterfølgende går turen til Hvalvík og navnet betyder 'hval bugt ", som den befinder sig i en dal på Streymoy. Her har du muligheden, for at se Hvalvíks kirke, som er den ældste træ kirke på Færøerne. Efter et besøg i Hvalvík, vil vi besøge landsbyen, Saksun. Landsbyen er en malerisk landsby omgivet af stejle bjerge, som engang var en fjord omgivet af bjerge. Fjorden dannede en dyb rolig naturhavn, men en storm blokerede den med sand og skabte søen, som du vil se i landsbyen i stedet for den gamle fjord.

 

Luk Bestil

Bus tur til Fuglafjørð og Elduvík - Vinter tur

Vinter 2019/2020

Læs mere
Bus tur til Fuglafjørð og Elduvík - Vinter tur

Fra September til Maj

Onsdage kl.09.00 - 14.00

Pick up: 09:00 starter med at afhente på hoteller og derefter Bus terminal Tórshavn.

Pris € 100 / DKK 749,- inkl. bus og guide

De lokale i Fuglafjørður siger at bygden er kendt for at dufte af penge. Der er mange andre grunde til at besøge denne sjarmerende lille bygd. Der er et rigt kulturliv og vi ved at mennesker har levet her siden 10. århundrede. Det næste stop er Elduvík, hvor vi besøger den fantastiske kløft, som er ukendt for de fleste.

 

Luk Bestil

Bus tur til Gásadalur

Vinter 2019/2020

Læs mere
Bus tur til Gásadalur

Fra september til maj

Fredage  13.15- 17.00

Afhentning: Fra kl. 13.15 hentes deltagerne på de forskellige hoteller og til sidst Tórshavns busterminal.

Pris: DKK 655,- med bus og guide.

 

På turen kører vi gennem bygderne Sandavágur, Miðvágur, Sørvágur, Bøur og til sidst - Gásadalur - med en storslået udsigt over Tind­hólmur og øen Mykines i baggrunden.

Luk Bestil

Bus tur til Toftir og Norðagøta

Vinter 2019/2020

Læs mere
Bus tur til Toftir og Norðagøta

Fra september til maj

Lørdage 12.00- 17.00

Afhentning: Fra kl. 12.00 hentes deltagerne på de forskellige hoteller og til sidst Tórshavns busterminal.

Pris: DKK 749,- med bus og guide.

 

Vi kører fra Tórshavn og laver nogle foto stop på vejen. I Toftir kan du se en flotte Fríðrik kirke og derfra kører vi videre til vindmøllerne som er placeret på Neshagi, hvor du vil få en fantastik udsigt. Derefter går turen til den gamle bygd, Gøta.

Luk Bestil

Bus tur til Saksun

Denne bus tur til Saksun starter i Tórshavn. Saksun er en malerisk landsby omringet af stejle bjerge. 

 

Læs mere
Bus tur til Saksun

Fredage 12.50 - 17.00

Pick up på Hotel Føroyar kl. 12.50, og på bus terminalen i Tórshavn kl. 13.00

Pris: DKK 498,- pr person inkl. bus og guide

Saksun er en malerisk landsby omgivet af stejle bjerge, som engang var en fjord omgivet af bjerge. Fjorden dannede en dyb rolig naturhavn, men en storm blokerede den med sand og skabte søen, som du vil se i landsbyen i stedet for den gamle fjord. I Saksun finder vi en gammel gård "Dúvugarður" fra 17. århundrede, denne gård tilbyder et indblik i hvordan færingerne levede i gamle dage. Under turen vil vi også se den gamle kirke, bygget i 1858.

Efter et besøg i Saksun, vil vi besøge landbyen, Hvalvík. Navnet betyder 'hval bugt ", som den befinder sig i en dal på Streymoy. Her har du muligheden, for at se Hvalvíks kirke, som er den ældste træ kirke på Færøerne. 

På vej tilbage til Tórshavn køres der efter den gamle fjeldvej "Oyggjarvegurin", hvor du finder en helt fantastisk udsigt.

 

Luk Bestil

Bus tur i Tórshavn og Kirkjubø

Et besøg i den historiske landsby, Kirkjubø, og en rundtur i hovedstaden, Tórshavn med bus og guide

 

 

Læs mere
Bus tur i Tórshavn og Kirkjubø

Mandage  08.00- 12.00

Pick up: på Tórshavns bus terminalen kl. 08.00

Pris: DKK 498,- prr person inkl. bus, guide, kaffe/the og kage i Roykstovan

Kirkjubøur, det historiske center på Færøerne. Den lille landsby ligger på den sydvestlige kyst af Streymoy og tilbyder en fantastisk udsigt over øerne Hestur og Koltur. 

På denne enestående udflugt vil vi have en guidet tur i den gamle bydel i Tórshavn, med de mest charmerende huse med græs tage. Senere køres op over de smukke bjerge, forbi landsbyen Velbastaður, og til Kirkjubø.

Bus ture er både naturskønne og informative. Vi vil besøge Magnus katedralen, bygget omkring år 1300 af biskop Erlendur, St. Olafs Kirke og Kirkjuböargarður stuehus (Roykstovan), en stav hus går tilbage til begyndelsen af ​​det første årtusinde, siges at være verdens ældste beboede træhus. Under besøget, vil der serveres varme drikke og kager i den atmosfæriske Roykstovan.

 

Luk Bestil

Bus tur til Gjógv

Oplev den charmerende landsby Gjógv på Eysturoy.

Læs mere
Bus tur til Gjógv

Torsdage kl. 15.00 - 19.00

Pick up: på bus terminalen i Tórshavn kl. 15.00

Pris: DKK 598,- inkl. bus, guide og kaffe/kage på Guesthouse Gjáargarður

Landsbyen Gjógv er beliggende på den yderste nordøstlige spids af Eysturoy, den næststørste ø på Færøerne.

Under turen op til Gjógv vil vi gå en tur på broen, som forbinder øerne Streymoy og Eysturoy "Atlanterhavs broen". Vi passerer også Slættaratindur (882 meter) og Gráfelli (857 meter), som er de højeste bjerge på Færøerne, og som ligger mellem landsbyerne Eiði og Gjógv.

Gjógv er bedst kendt for sin maleriske landskab med multi-farvede gamle huse, som er bygget rundt om den skønne naturlige havn, der ligger beskyttet i slugten, som har givet bygden sit navn, Gjógv, som betyder kløft på færøsk. 

Dette er en meget lille landsby - ca. 30 mennesker bor i Gjógv i dag. Gjógv tiltrækker mange besøgende, både udlændinge og lokale, som bliver forført af den romantiske ro. Gjógv er det perfekte sted til en spadseretur. Efter en tur rundt landsbyen, vil der serveres frokost på Guesthouse Gjáargarður.

 

 

Luk Bestil

Tur til Garðahúsið

Nyd en unikt hjemmebesøg i det hyggelige hjem "Garðahúsið" fra 19. århundrede

Læs mere
Tur til Garðahúsið

Onsdage kl. 08.50 - 14.00

Pick up på Hotel Føroyar kl. 08.50, og på bus terminalen i Torshavn kl. 09.00

Pris: DKK 598,- pr person inkl. bus, guide, kaffe/the og kage i Garðahús i Søldarfjørður

Nyd en unikt hjemmebesøg

Dette er en meget unik tur, der starter i Tórshavn, hvor vi kører langs den smukke bjergvej over Tórshavn kaldt "Oyggjarvegurin", og over Norðradalsskarð bjergpas, hvorfra man kan se øerne Koltur og Hestur.

Derefter fortsætter vi til Kollafjørður, som er den længste landsby på Færøerne, og ligger på Streymoy østkyst. 

Turen fortsætter over broen, der forbinder Streymoy og Eysturoy, hvilket er den eneste bro over Nordatlanten. Efter kører vi forbi et par små landsbyer på vejen til Søldarfjørður, hvor vi vil stoppe for varme drikke og kager i den hyggelige 19. århundrede hjem "Garðahúsið". Landsbyen Søldarfjørður er del af en kæde af landsbyer, der strækker sig langs hele den østlige side af Skálafjørður på Eysturoy. Køreturen til Garðahúsið tager omkring en time, som giver dig mulighed for at se, de meste af Streymoy og Eysturoy.

Garðahús er et privat hjem og værterne Jákup & Lena bor i dette smukke hjem. Jákup og Lena åbner deres smukke hjem for hjemmebesøg, og hvis du ønsker en helt unik oplevelse, er dette en tur for dig. Du oplever det smukke landskab i Eysturoy og Streymoy, hvor du også møder de lokale, hvilket gør denne tur både naturskøn og historisk.

 

Luk Bestil

Fisketur

Fangsten består hovedsagligt af torsk, kuller, rødspætte og hvis man er heldig og modig nok, en helleflynder eller sildehaj.

Læs mere
Fisketur

Alle dage (på forespørgsel)
Kl. 09.30 og 14.30
Varighed: ca. 3-4 timer
Voksen kr. 500,- / barn (2-12 år) kr. 200,-

Inklusiv i prisen er: Fiskeudstyr, flydedragter, støvler, te/kaffe.
Arrangør: Magni Blástein 

Kom med på en fantastisk og oplevelsesrig fisketur sammen med den erfarne skipper Magni Blástein.

Fiskeriet starter efter kun 10 min.
Sejlads fra Vestmanna og derfra fisker vi både i den nordlige og sydlige del af sundet, alt efter strømforholdene.

Fangsten består hovedsagligt af torsk, kuller, rødspætte og hvis man er heldig og modig nok, en helleflynder eller sildehaj.
Turen er velegnet til familier, uerfarne samt erfarne fiskere.

Skipper byder på kaffe/te og en god fiskehistorie.

Denne tur kan også være 8 timer, da er prisen DKK 950,- pr person inkl. kaffi/te og sandwich

Luk Bestil

Ridetur

Oplev den flotte færøske natur på hesteryg.
Varighed: ca. 2 timer.

Læs mere
Ridetur

Alle dage i Tórshavn (på forespørgsel)

Fra midten af juni til midten af august.

Inkl. hest og guide.
Pris pr. voksen kr. 550,- /  barn (7-14 år): kr. 450,-

Oplev den flotte færøske natur på hesteryg.
Varighed ca. 1 1/2 time.

Luk Bestil

Kulturaften i Gjógv

Middag og underholdning i Roykstovan på Gjáargarð

Læs mere
Kulturaften i Gjógv

Onsdag

Kl. 19:00 - 21:30

Inkl. middag og underholdning

Voksen 550,- / Børn under 12 år 300,-

 

Hver onsdag fra 3. juni til 26. august arrangerer Gjáargaður for en kulturel aften i bygden Gjógv.

Arrangementet starter med live musik - programmet varierer over sommeren, og herefter nyder i et godt måltid (buffet) hvor der også er muligt at prøve nogle færøske specialiteter.

Aftenen afsluttes med færøsk kædedans

 

Luk Bestil

Tórshavn Marathon

7. juni 2020

Verdens nok flotteste hel- og halvmarathon rute.

Læs mere
Tórshavn Marathon

Ruten starter på parkeringspladsen foran SMS, herefter de første 5 kilometer i Tórshavn, så på landevejen mod Kaldbak for at slutte af igen ved SMS.

Spørg efter pris.

Luk Bestil

Silver Circle - vinter tur

Silver Circle (Saksun & Gjógv)

Vinter tur

Læs mere
Silver Circle - vinter tur

Silver Circle (Saksun og Gjógv)

Vinter tur

Mandage kl.09.00 - 14.00 (Oktober til April)

Pris: DKK 1.375,- per person

inkl. bus, guide og frokost

Saml op i Torshavn

Oversigt:

Nyd den guidede tur til tre af de flotteste bygde, det største vandfald og nogle af de mest fantastiske udsigtspunkter som Færøerne har at tilbyde. Der bliver et eller to fotostops imellem bygderne, og nok af tid til at vandre rundt, enten alene eller med tur guiden. Frokost og en drik bliver serveret på turen.

Hvad kan man forvente:

Du vil blive samlet op om morgenen på dit hotel eller udpeget afhentningssted. Herfra skal du bare slappe af og nyde omgivelserne, imens guiden fortæller historier. Den første bygd vi kommer til er Saksun, her har du muligheden at vandre rundt, tage billeder og nyde naturen. Senere kommer vi til Gjógv, som betyder kløft, her får du serveret frokost samt en drik. At spise ved den store kløft er et ubeskriveligt oplevelse. Mens vi er i Gjógv har du mulighed for at gå en tur rundt i bygden og ud til enden af kløften. Herefter kører vi til Eiðisskarð, her får du et udsigtspunkt at "Kæmpen og kællingen". Vi tager tilbage til Tórshavn igennem den gamle bjerg vej, hvor du vil se det eneste færøske fængsel samt en fantastisk udsigt af øen, Koltur. 

Luk Bestil

Vinter foto tur - øen Vágar

Foto tur på øen Vágar

Vinter tur

Læs mere
Vinter foto tur - øen Vágar

Foto tur på øen Vágar

Vinter tur

Tirsdage kl.09.00 - 14.00 (Oktober til April)

Pris: DKK 1.375,- per person

inkl. bus, guide og frokost

Saml op i Torshavn

Oversigt:

Guided tur rundt hele øen, Vágoy, i en komfortabel mini bus. På turen vil du se seværdigheder så som Leitisvatn, Níkurin, Bøur, Tindhólmur, Drangarnir, Koltur og den berømte vandfald, Múlafossur.

Hvad kan man forvente:

En fem timers guided tur som begynder og slutter udenfor dit hotel i Tórshavn. Vi starter turen imod Vágoy, igennem den gamle bjergvej. På vejen laver vi to fotostops, hvor du vil se øen, Koltur og det eneste færøske fængsel. Vi kører igennem færøernes første undersøiske tunnel, som blev færdig i 2002, til øen Vágoy. Vi kører igennem hele øen til bygden, Gásadalur, hvor det berømte vandfald Múlafossur er. Vi forlader bussen og går rundt i bygden, hvor der er flere muligheder for at tage billeder. Derefter besøger vi bygden Bøur og Sandavágur, med flere fotostops, for eksempel af holmen, Tindhólmur og Drangarnir. Når vi har besøgt bygderne, kører vi igen til Tórshavn, på en anden vej, sådan at du kommer til at se så meget som muligt. Du bliver sat af igen på dit hotel i Tórshavn.

 

 

Luk Bestil

Nordøernes højdepunkter - vinter

Nordøernes højdepunkter

Vinter tur

Læs mere
Nordøernes højdepunkter - vinter

Nordøernes højdepunkter

Vinter tur

Onsdage kl.09.00 - 15.00 (Oktober - April)

Pris: DKK 1.375,- per person

inkl. bus, guide og frokost

Saml op i Tórshavn 

Oversigt:

Fem øer på en dag med denne guidede tur. Du vil blive samlet op og sat af på dit Hotel i Tórshavn. Efter turen er startet kan du læne dig tilbage, høre historierne fra guiden og nyde naturen imens vi tager Nordpå. Før vi tager til de nordlige øer, tager vi et stop på nordlige Eysturoy, i bygden Elduvík, hvor vi går til den fantastiske kløft ved kysten. Efterfølgende tager turen nordpå til bygdene Klaksvík, Kunoy, Viðareiði og mange flere pladser. Flere fotostops bliver på vejen og du får frokost samt en drik. Dette er en tur med alt inkluderet, ingen ekstra gebyrer, så du kan bare nyde dagen og lad de lokale gøre alt for dig.

 

Hvad kan man forvente:

Dette er en hel dag guided tur med mad, drik, færgebillet og alle gebyrer inkluderet i prisen. Du vil blive samlet op og sat af på dit hotel i Tórshavn. Du vil besøge fem øer, Streymoy, Eysturoy, Borðoy, Viðoy og Kunoy, som udgør omkring en tredjedel af Færøerne. Flere fotostops og besøg i flere bygde, så som Viðareiði, den nordligste bygd på Færøerne. Turen vil også tage dig igennem en af Færøernes to undersøiske tunnel, som har en kunstinstallation, der er lavet af den kendte kunstner, Tróndur Patursson.

 

Luk Bestil

Vikinge tur - vinter

Vikinge tur (Sandoy og Kirkjubøur)

Vinter tur

Læs mere
Vikinge tur - vinter

Vikinge tur (Sandoy og Kirkjubøur)

Vinter tur

Torsdage kl.09.00 - 15.00 (Oktober - April)

Pris: DKK 1.375,- per person

inkl. bus, guide, færge og frokost

Saml op i Tórshavn

 Oversigt:

Nyd Færøernes flotte natur, fugleliv og historie hele dagen. Kom på en guided tur til øen, Sandoy og bydgen, Kirkjubøur. Du får muligheden for at besøge historiske steder der stammer fra vikingetiden og se havminer frå 2. verdenskrig. Efterfølgende tager turen til Kirkjubøur, hvor den syttende generation af Patursson familien bor i et hus der stammer tilbage til Vikingetiden.

Hvad kan man forvente:

Turen fra Tórhavn til færgen, som går kl.09:45, tager cirka 20 minutter, imens sejlturen er 30 minutter. På Sandoy vil vi besøge fem forskellige bygde, med flere pit stops hvor der er muligt at tage billeder. Efter 8 timer på øen, Sandoy, tager vi med færgen kl.16:35 tilbage til Streymoy. Herfra tager vi til Kirkjubøur, hvor du kommer til at se Færøernes ældste kirke og eneste katedral. Samtidig med at du vil opleve Europas ældste beboede træhus, hvor Patursson familien bor. Efter du har set alt det Kirkjubøur har at tilbyde, kører bussen tilbage til Tórshavn og du vil blive sat af på dit Hotel.

Luk Bestil

Guidet bådtur i Árnafjørður

Dette er en eksklusiv guidet bådoplevelse. Vi sejler i en traditionel færøsk båd - et af de traditionelle og fineste færøske håndværk. 

 

Læs mere
Guidet bådtur i Árnafjørður

Tur information:

Tirsdag og Lørdag kl. 09.00, 13.00 og 18.00

Mødested: Árnafjørður marina.

Eksklusiv tur for små grupper: I kan være alt fra 1 til 5 personer. Hvis der er mindre end 2 bestilte billetter, vil turen blive aflyst.

Tilgængelig: Efter plan fra maj til august og ellers efter anmodning

Varighed: 3,5-4 timer

Aktivitet: Bådtur, Historiefortælling, Sightseeing and Fiskeri

Vanskelighed: Let

Sprog: Engelsk, Færøsk og Skandinavisk

Pris: DKK 1.165,- per person 

Dette er en eksklusiv guidet bådoplevelse. Vi sejler i en traditionel færøsk båd - et af de traditionelle og fineste færøske håndværk. Vi lærer om gamle dage, hvor denne type både var livslinjen for mennesker på Færøerne. På rejsen hører vi historier om disse mennesker, deres liv, deres kultur og deres høst, som naturen har bragt dem. 

Båden sejler ud fra Árnafjørður marina og følger den østlige kyst ved Mjóvin. Vi ser det varierede landskab med raviner og grotter mens vi sejler tæt på kysten. Langs disse bredder skal vi holde øjnene åbne for sæler, der har dette område som deres naturlige levested. Oppe på de stejle skråninger ser vi får, og vi lærer om hvordan man opdrætter disse semi-vilde dyr.

Vi fortsætter til Bergsmunnin og ser udsigten øst mod øen Svínoy. Vi sejler videre langs denne sektakulære kystlinje mod "Bergið". Der er nogle grotter her, og hvis vejret tillader det, sejler vi ind i en af grotterne og slukker for motoren. Inde i grotten nyder vi en kop kaffe og lyden fra havet og havfuglene.     

Vi medbringer fiskestænger, så du kan kaste en linje og prøve lykken. Typiske fisk i fjorden er Atlanterhavets torsk, kuller og sej. På et bestemt sted vil vi forsøge at fange den smukke "Reyðfiskur" - en rød variation af den atlantiske torsk, som har sit levested i tang. Skulle moder natur vælge at velsigne os med fisk, så får du lov at tage fisken med dig til at forberede et vidunderligt måltid. Du kan ikke finde nogen mere velsmagende og frisk fisk som denne andre steder på planeten.    

På vej mod marinaen krydser vi fjorden mod Kóphella "Sælberggrunden" og følger den vestlige kystlinje. Vi ser sandsynligvis fugle såsom sort lomvie, mallemuk og søpapegøjen.

Inkluderet:

Sikkerhed: Hver gæst får en flydedragt, støvler, redningsvest og sikkerhedstræning.

Autoriseret guide

Mad & Drikke: Vi serverer et let måltid med vand og kaffe med noget sødt.

Fiskestænger, pilke, fiskeredskaber og madding

Fisk: Du får fisken med hjem!

 

Luk Bestil

Guidet bådtur i Funningsfjørður

Dette er en eksklusiv guidet bådoplevelse. Vi sejler i en traditionel færøsk båd - et af de traditionelle og fineste færøske håndværk. 

Læs mere
Guidet bådtur i Funningsfjørður

Tur information:

Mødetid og dage: Efter anmodning/aftale

Mødested: Funningsfjørður Marina

Pris: DKK 1.165,- per person 

Eksklusiv tur for små grupper: I kan være alt fra 1 til 5 personer. Hvis der er mindre end 2 bestilte billetter, vil turen blive aflyst.

Tilgængelig: Denne tur arrangeres efter anmodning eller som en alternativ afgang til vores ture fra Eiði, når vejrforholdene ved Eiði er ugunstige.

Varighed: 4 timer

Aktivitet: Bådtur, Historiefortælling, Sightseeing and Fiskeri

Vanskelighed: Let

Sprog: Engelsk, Færøsk og Skandinavisk

Dette er en eksklusiv guidet bådoplevelse. Vi sejler i en traditionel færøsk båd - et af de traditionelle og fineste færøske håndværk. Intet andet sted har folks eksistens historisk set været mere afhængigt af den traditionelle færøske båd. Vi lærer om disse mennesker, deres liv, kultur og deres søgen de gode fiskepladser ved kysten her.  

Funningsfjørður er en af de smukkeste fjorde på Færøerne. De høje bjerge på begge sider af fjorden giver husly mod vinden. Kysten er varieret med kløfter og interessante landskaber. Mens vi udforsker fjorden, hører vi om livet på disse bredder i historiske tider og ser aktiviteterne i fjorden i dag.

Vi sejler fra molen i havnen i Funningsfjørður på Eysturoy. Vi sejler d gennem fjorden tæt på den smukke østlige kystlinje. Turen går mod Elduvíksnes og gennem Barmur mod den naturlige kløft Eduvíksgjógv, som er tæt på bygden Elduvík. Denne kløft er blevet brugt som en naturlig havn for befolkningen i Elduvík. Ved denne kløft nyder vi en varm drik og noget sødt.

Derefter fortsætter vi langs kysten af den idylliske byd Elduvík. Mod øst ser vi den majestætiske ø Kalsoy.

Vi medbringer fiskestænger, så du kan kaste en linje ved kysten ved Elduvík og prøve din fiskelykke! Området ligger tæt på gydeområderne for den atlantiske torsk, og har altid været kendt for godt fiskeri. Bortset fra torsken, ser vi sandsynligvis også kuller, hvilling og sej. Skulle moder natur vælge at velsigne os med fisk, så får du lov at tage fisken med dig til at forberede et vidunderligt måltid. Du kan ikke finde nogen mere velsmagende og frisk fisk som denne andre steder på planeten!

Vi sejler hen over fjorden, hvor vi finder den gamle bygd Funningur. Sagaerne siger, at det var her, de første vikinger kom på land for omkring 1200 år siden. Vi følger den vestlige kystlinje tilbage til Funningsfjørður.    

Inkluderet:

Sikkerhed: Hver gæst får en flydedragt, støvler, redningsvest og sikkerhedstræning.

Autoriseret guide

Mad & Drikke: Vi serverer et let måltid med vand og kaffe med noget sødt. 

Fiskestænger, pilke, fiskeredskaber og madding

Fisk: Du får fisken med hjem!

Luk Bestil

Guidet bådtur i Hvannasund

Læs mere
Guidet bådtur i Hvannasund

Tur information:

Onsdage og Søndage kl.09:00, 13:30 og 18:00.

Møde sted: Hvannasund marina nord for dæmningen.

Eksklusiv lille grupperejse: Du kan være fra 1 - 5 mennesker. Med mindre end 2 reserverede biletter vil turen blive aflyst. 

Tilgængelig: Efter planen fra maj til august og ellers efter anmodning.

Varighed: 3,5 - 4 timer

Aktivitet: Både tur, Historie fortælling, Sightseeing og havfiskeri.

Vanskelighed: Let

Sprog: Engelsk, Skandinavisk og Færøsk. 

Pris: DKK 1.165,- per person

Dette er en eksklusiv oplevelse på en guidet bådetur. Vi sejler i en traditionel færøsk båd - det yderste af færøsk håndværk. Vi hører om dage hvor disse type både var livslinjen for mennesker langs disse opdrættere. På turen hører vi om disse mennesker, deres liv, kultur og deres høst af rigdomme, som naturen har bragt. 

Vi sejler fra den nordlige marina i Hvannasund på Viðoy. Mens vi sejler mod nord, udforsker vi Kystlinjen Viðoy mod smukke Viðareiði. Vi lærer om Færøernes geologiske historie, mens vi observerer geologiske udtryk, der er afsløret i klippen langs kysten.

Ved Viðareiði sejler vi med storslåede landskaber, der er spektakulære kløfter og grotter - perfekt til fotografering. Om vejret tillader, så sejler vi ind i en af grotterne og slukker for vores påhængsmotor. Til kun lyde fra havet og havfuglene nyder vi en kop kaffe inde i grotten.

Området ligger tæt på gydeområderne for den nordatlantiske torsk, og området har altid været kendt for godt fiskeri. Typiske fisk i disse farvande er atlantisk torsk, kuller, hvilling og kålfisk. Vi medbringer fiskestænger, så du kan kaste en linje og prøve din fiskelykke. Skulle vi blive velsignet af Moder Natur med fisk, så får du fisken med dig hjem til at forberede en vidunderlig måltid! Intetsteds på planeten kan du finde fisk så velsmagende og frisk som denne!

På vej tilbage mod Hvannasund marina sejler vi over mod den uddøde landsby Múli. Vi vil sandsynligvis se havfugle her som fulmar, sort guillot og lunde. Vi følger herefter Borðoy-kysten tilbage mod Hvannasund marina.

Inkluderet:

Sikkerhed: Hver gæst modtager en flydende dragt, støvler, redningsvest og sikkerhedstræning. 

Autoriseret rejseguide

Mad & drikke: Vi serverer en let måltid med vand og kaffe med noget sødt.

Fishing stænger, jigs, tackle og agn

Fisk: Du får fisken med hjem!

Luk Bestil

Guidet bådtur i Eiði

Læs mere
Guidet bådtur i Eiði

Tur information:

Fredag kl.09:00, 13:30 og 18:00.

Møde sted: Eiði marina

Eksklusiv lille gruppe tur: Du kan fra 1 - 5 personer. Med mindre end to personer bliver turen aflyst.

Tilgængelighed: Planlagt fra maj til august og ellers efter anmodning.

Varighed: 4 timer

Aktivitet: Både tur, Historie fortælling, Sightseeing og Fiskeri

Vanskelighed: Let

Sprog: Engelsk, Færøsk, Skandinavisk

Pris: DKK 1.165,- per person

Dette er en eksklusiv oplevelse på en guidet bådetur. Vi sejler i en traditionel færøsk båd - det yderste af færøsk håndværk. I intet sted mere en i Eiði, har mennesker været så afhængige af disse både. Vi hører om dage hvor disse type både var livslinjen for mennesker langs disse opdrættere. På turen hører vi om disse mennesker, deres liv, kultur og deres høst af rigdomme, som naturen har bragt.

Vi tager ud fra marinaen på Eiði nord for Eysturoy. "Eiðisflógvi" er golfen mellem Eysturoy og Streymoy, og dette område er omringet af en fantastisk natur.

Vi sejler ved den vestlige kystlinje af Eiðiskollur-halvøen. Vi sejler med kløfter og grotter og en storslået kystlinje. Hvis vejret tillader det, så sejler vi mod det monumentale "Risin og Kellingin (Kæmpen og kellingen). Her hører vi sagnet om disse ikoniske havstabe.

I dette amfiteater prøver vi lykken i fiskeri. Området ligger tæt på gydeområderne for den nordatlantiske torsk, og området har altid været kendt for godt fiskeri. Typiske fisk i dette område er atlantisk torsk, kuller og sej. Vi medbringer fiskestænger, så du kan kaste en linje og prøve din fiskelykke. Skulle vi blive velsignet af Moder Natur med fisk, så kan du tage fisken med dig hjem og forberede en vidunderlig måltid. Intetsteds på planeten kan du finde fisk så velsmagende og frisk som denne!

Vi krydser golf og sejler mod bugten Tjørnuvík. Vi går tilbage til vikingetiden og hører om arkeologiske fund i denne naturskønne bugt. Fra Tjørnuvík følger vi kysten med Streymoy syd, før vi går tilbage til Eiði-marinaen. 

Inkluderet:

Sikkerhed: Hver gæst får en flydende dragt, støvler, redningsvest og sikkerhedstræning.

Autoriseret tur guide

Mad & drikke: Vi serverer en let måltid med vand og kaffe med noget sødt.

Fiske stænger, jigs, tackle og agn

Fiskeri: Du får fisken med hjem!

 

Luk Bestil

Guidet bådtur i Sørvágur

Læs mere
Guidet bådtur i Sørvágur

Tur information:

Mandage og Torsdage  kl.09:00, 13:30 og 18:00

Mødested: Sørvágur marina

Eksklusiv lille gruppetur: I kan være fra 1 - 5 personer. Hvis mindre en to personer booker turen, bliver turen aflyst. 

Tilgængelighed: Planlagt fra maj til august. Ellers efter anmodning.

Varighed: 3,5 - 4 timer

Aktivitet: Bådtur, Historie fortælling, Sightseeing og Fiskeri. 

Vanskelighed: Let

Sprog: Engelsk, Færøsk, Skandinavisk

Pris: DKK 1.165,- per person

Dette er en autentisk guidet bådoplevelse. Du sejler i en traditionel færøsk båd - det yderste af færøsk håndværk. Båden tager op til 5 gæster.

Du besøger nogle af Færøernes største attraktioner. Hvis vejret tillader det, sejler du tæt på Múlafossur-vandfaldet, den majestætiske holm, Tindhólmur og havstablerne, Drangarnir. 

På din tur får du tid til at tage indtryk, mens du hører lokale historier og sagn. Hold dine øjne åbne for fugleliv, da lunder, sorte lomvier og kerner er sandsynligvis til at se. 

Båden afgår fra den lille bådhavn i Sørvágur, derefter sejler man ud gennem fjorden tæt ved den smukke bygd, Bøur. Indstillingen med sandstranden, torvede taghuse, kirken og udsigten er som ingen anden.

Langs den nordlige bred af fjorden observerer du interessante basaltklippeformationer, imens en dramatisk geologisk historie udspiller sig, når du lærer om en gammel vulkan indlejret i kystklippen.

Efter den varierede kyststrækning fortsætter du til det berømte vandfald, Múlafossur. Fra båden har du unikke fotomuligheder at fotografere vandfaldet og de omkringliggende grotter og kløfter.

Når vi sejler mod syd nærmer du dig den ubeboede holm, Tindhólmur og derfra Drangarnir havbunke. Hold dit kamera ved hånden og tag billeder af disse vidunderlige formationer.

I dette naturlige amfiteater får du den unikke chance for at kaste en fiskelinje. Fisken der bor i disse farvande, er hvilling, kuller, atlantisk torsk og sej. Skulle du blive velsignet med en fangst så kan du tage fisken med dig hjem og forberede et lækkert måltid, som tilføjer endnu en dimension til din oplevelse.

Inkluderet:

Sikkerhed: Hver gæst får en flydende dragt, støvler, redningsvest og sikkerhedstræning.

Autoriseret turguide 

Mad & drikke: Vi serverer en let måltid med vand og kaffe med noget sødt.

Fishing rods, jigs, tackle og agn

Fiskeri: Du får fisken med hjem!

Luk Bestil